Nettbutikktilbud.no
Copyright © 2018 - 2023 Nettbutikktilbud.no - Sidekart
Artikkel
Om oss
Kontakt oss
Anbefalte nettbutikker
Nettbutikktilbud.no
Slik unngår du at kredittkortgjelden går til inkasso

Kredittkort er både praktisk og nyttig, men det er viktig å holde oversikten og betale avdrag på gjelden til tiden, hvis ikke kan kostnadene fort bli store. Heldigvis er det noen få, enkle grep du kan ta, for å minimere risikoen for at du opplever problemer med å få betalt kredittkortgjelden din.

Få oversikt over økonomien din
Størsteparten av de som får problemer med å betale kredittkortgjelden sin, får det fordi de mister oversikten over egen økonomi, og ikke så mye fordi de ikke har penger til å betale.

Første grep for å unngå betalingsproblemer er derfor å få oversikt over privatøkonomien din. Dette trenger slett ikke å være så vanskelig som det kanskje høres ut.

Det første du bør gjøre er å lage en liste over alle du skylder penger. Dette kan være kredittkortgjeld, forbrukslån, studielån og alle andre typer gjeld du har. For hver gjeldspost noterer du hvor stor gjelden er, den månedlige datoen avdraget forfaller og hva du betaler i rente på lånet.

I tillegg til en oversikt over din gjeld, bør du også lage et budsjett for privatøkonomien din, slik at du får en god oversikt over hva du har av inntekter og utgifter hver måned. Det finnes flere apper for både Android og iOS som enkelt lar deg sette opp et privatbudsjett, men et enklere alternativ er ofte å ta utgangspunkt i en budsjettmal og lage budsjettet i Excel. Det finnes flere gode, norske budsjettmaler som gratis kan lastes ned fra Internett.

Refinansier den usikrede gjelden din
Har du flere mindre forbrukslån og kredittkortgjeld, kan det lønne seg å refinansiere alle lånene i ett stort lån. Ved å gjøre dette sparer du ikke bare penger ved at du reduserer de månedlige gebyrene, du får også en mye mer oversiktlig økonomi og reduserer dermed sjansen for å få problemer med betalingen.

Det er mange banker på markedet, som tilbyr egne usikrede refinansiering. Du trenger med andre ord ikke å kunne stille sikkerhet i fast eiendom for å kunne refinansiere din kostbare forbruksgjeld.

Ta grep før gjelden går til inkasso
Det kanskje aller viktigste du kan gjøre, hvis du ser at du får problemer med å betale ned på kredittkortgjelden din, er å ta kontakt med Banktjenster i DNB og forklare dem problemet. De aller fleste kredittkortselskaper er greie å ha med å gjøre, og de er normalt villige til å se på løsninger som gjør at du kan komme deg igjennom den vanskelige perioden og få kontroll på økonomien din igjen.

Dette kan for eksempel være gjennom å få avdragsfrihet på gjelden en periode, eller ved at du bare betaler renter og gebyrer men ikke betaler ned på selve hovedstolen noen måneder.

Har gjelden din først blitt sendt til inkasso, vil du oppleve at det blir betydelig vanskeligere å finne en løsning og få refinansiert inkassokravene dine.

Inkassobyråene er ofte mye strengere og mindre fleksible å forholde seg til, enn banken og det kan derfor by på store utfordringer å komme frem til en god løsning som gjør at du kan betjene gjelden din.