Nettbutikktilbud.no
Copyright © 2018 - 2023 Nettbutikktilbud.no - Sidekart
Artikkel
Om oss
Kontakt oss
Anbefalte nettbutikker
Nettbutikktilbud.no
Finn den beste stekeovnen til kjøkkenet ditt
Tenker du på å kjøpe en ny stekeovn, men er usikker på hvilken modell som er best for kjøkkenet ditt? Det er flere ting du må vurdere når du skal kjøpe en ny stekeovn.

Det er for eksempel lurt å tenke på hvor mye plass du har, hvilke rengjøringsvaner du har, hva slags mat du vanligvis lager og hvor ofte.

I denne artikkelen kan du lese vår kjøpeguide som forhåpentligvis vil gjøre det lettere for deg å finne den perfekte ovnen til kjøkkenet ditt.

Før du starter jakten på en stekeovn
Før du begynner å lete etter den perfekte stekeovnen for deg, er det lurt å ta mål. Hvor mye plass har du til ovnen? Det fleste stekeovner har en standardstørrelse på 60 cm i bredde, mens høyden kan variere.

En kompaktovn tar mindre plass og er omtrent 45 cm bred.  En god idé er også å få en oversikt over de beste stekeovnene på markedet. Du kan for eksempel lese brukeranmeldelser av forbrukere eller finne ovner best i test.

Kapasitet
Det neste steget er å tenke på kapasiteten til ovnen. Mengden måles i liter. Hvor mye mat ønsker du å steke om gangen? Om du ofte har middagsbesøk eller en stor hushold, bør du velge en større ovn med kapasitet til store måltider.

En større ovn har som regel en kapasitet på 70+ liter. Hvis dere er mellom tre til fire personer i husstanden kan det være nok å gå for en ovn med kapasitet til 40 til 70 liter.

Matlaging
Hvilken modell du skal gå for, kommer også an på hvor avansert du er i matfronten. Stekeovner har flere forskjellige funksjoner. For eksempel kan du kjøpe en ovn med damp, grill og bake-funksjon. En stekeovn med damp sørger for at maten blir saftig på innsiden, men godt stekt på utsiden. Dette er perfekt om du vil lage saftige kjøtt- og fiskeretter.

Dampovn kan også brukes til å tilberede grønnsaker og dessert. Grillfunksjonen på ovner gir det flere valgmuligheter når du skal lage mat. Det gir en fin og sprø tekstur. En ovn med bake-funksjon er perfekt for paier og kaker. Med varmluft som er jevnt fordelt i ovnen, kan du oppnå konditorstil.

Rengjøring
Før du bestemmer deg for hvilken ovn du vil ha, er det lurt å tenke på rengjøring av ovnen. De fleste ovner har egenskaper hvor de kan pleie seg selv. Pyrolyseovner varmer opp ovnen til 500 grader og gjør matrester til aske som lett kan tørkes bort med en fuktig klut.

Med et katalytisk rengjøringsprogram på 220 grader vil fettet løses opp og fettflekkene blir sugd opp. Dampfunksjonen løser opp hardt fett og matrester, som lett kan tørkes vekk. Sistnevnte er AquaCleaning som ligner på dampfunksjonen og løsner matrester med damp.

Hvordan analysere en novelle